• TRENDOVI
  • LJUBAV I SEKS
  • FITNESS
  • ZVIJEZDE
  • ZAJEDNICA

Kako sam spasio kosu i zaustavio ćelavost – moje iskustvo!

Ćao! Ja sam Arben.

Htio bih da preporučim nešto muškarcima. S obzirom da svi pišu o ljepoti ženske kose, muškarcima preostaje jedino da oćelave.

Istina je da se i mi, kao i žene, plašimo ćelavosti, pa zato ni ja nisam izuzetak!

Oduvijek sam htio da pustim dugu i lijepu kosu. Sa 25 godina odlučio sam da se više ne šišam. Na sopstveni užas, umjesto raskošne i lijepe kose, na glavi je počelo da raste nešto što se ne da opisati - mjesta bez dlaka, neravnomjerno izrasle dlake, a i sama kosa je rasla veoma sporo. Da budem iskren, htio sam sve to da obrijem i zaboravim na tu želju izgradnje novog imidža. Ali supruga me je odgovorila - rekla je da ćemo naći način da moja kosa bude ljep(š)a i gušća.

Naša borba za kosu

Supruga me je uvjerila da posjetimo stručnjaka i porazgovaramo sa njim o mojoj kosi. Potrošili smo para na testove i to nam je oduzelo nekoliko nedjelja života. Na kraju je stručnjak s mnogo godina iskustva samo slegnuo ramenima i rekao da je moj problem nasljedan i da ne može ništa da uradi po tom pitanju... Supruga je rekla da neće odustati i evo šta smo sve probali:

1) Tradicionalne recepte

Ja lično ne bih nikad ovako nešto probao, ali supruga je insistirala na tome da pokušamo. Koristili smo kuvani ječam, ulje od repe, crvenu ljutu papriku... Ništa od ovog mi nije pomoglo, samo je užasno smrdjelo i iziritiralo mi tjeme.

2) Proizvodi iz supermarketa

Sve što smo probali sa polica supermarketa je izgledalo lijepo, mirisalo lijepo i sadržavalo mnogo dobrih sastojaka. Međutim, samo su pogoršali stanje. Kosa nije postala ništa gušća, zalisci su postajali sve veći i dlake sve redje.

3) Šamponi i profesionalna ulja

Ovo je bila moja zadnja nada! Potrošio sam skoro pola plate na skupocene proizvode i mogu vam reći da je bilo dobrih rezultata. Kosa je prestala da opada prilično brzo, ali nije samo to bio moj cilj.

Htio sam da vratim svoju kosu što je više moguće.

Ne bih vam ni govorio o mom iskustvu puštanja kose da nema srećan kraj.

Dok sam istraživao po internetu, pažnju mi je privukla web stranica s informacijama o proizvodu Herell . Iako mi je bilo teško da povjerujem da će mi nešto stvarno pomoći, shvatio sam da nemam šta da izgubim. Naručio sam ovaj losion i svjedočio pravom čudu!!!

Svaki dan sam tjeme prskao losionom i radio blagu drenažu tih najgorih područja, kako je bilo i navedeno u uputstvu. Već za 2-3 dana sam primijetio promene - kosa je postala dosta gušća, a dlake su postale deblje i poslušnije. Za 2 nedjelje su se pojavile nove dlake na mjestima koja su bila potpuno bez dlaka. Kosa je počela da raste, a ja prosto nisam mogao da vjerujem!